Währung / Sprache

whatsapp

FAQ

We hebben meer dan tien jaar ervaring in onroerend goed in Turkije en helpen honderden mensen hun droomhuis in de zon te vinden. Voor gemoedsrust voor veel staatsburgers zijn wij een in het VK geregistreerd bedrijf met langdurige betrokkenheid en connecties in Turkije. Praat met ons over elk aspect van uw reis naar het kopen van een huis en we kunnen advies geven over veel gebieden, van het vinden van uw Turkse huis tot de beste eetgelegenheden in uw omgeving.  

De combinatie van onze kennis van de onroerendgoedmarkt in combinatie met ons begrip van de lokale Turkse levensstijl helpt ons om u de allerbeste eigendommen te bieden, ongeacht uw budget. Klantenservice is net zo belangrijk voor ons als voor jou en we zorgen ervoor dat we het allerbeste bieden tijdens het koopproces en na voltooiing. 

In de afgelopen jaren heeft de Turkse regering de mogelijkheid geopend om onroerend goed in Turkije te kopen voor een groot aantal nieuwe nationaliteiten met de uitbreiding van wederkerigheidswetten. Staatsburgers van GCC en andere landen zoals Azerbeidzjan, Irak, Iran en Iran kunnen nu een woning kopen. Praat met ons over de specifieke kenmerken van deze wet en over waar u kunt kopen en welke hoeveelheid. Natuurlijk konden EU-onderdanen al onroerend goed kopen in Turkije, waarbij de markt vooral populair was bij Britten, Duitsers, Scandinaviërs en Belgen. 

De eenvoudigste manier als u een hypotheek nodig heeft om uw Turkse woning te kopen, is door het geld op te halen tegen uw eigen woning. Hypotheken in Turkije zijn nu beschikbaar voor alle EU-ingezetenen, maar bevinden zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium. We kunnen u financiële hulp bieden, maar het is belangrijk om te onthouden dat u uw financiën nodig heeft voordat u een bod uitbrengt op een Turks onroerend goed.

Hoewel het niet verplicht is, raden wij u ten zeerste aan om een advocaat in te schakelen. Typische kosten zullen tussen de £500 en £1.000 liggen en bovendien moet u naar schatting nog eens £1.500 aan belastingen en toeslagen toevoegen. We kunnen u advocaten aanbevelen en u adviseren om offertes van een paar te krijgen om prijzen en diensten te vergelijken.

Het proces duurt normaal gesproken tussen de acht en twaalf weken en zodra dit is voltooid, kunt u uw eigendom in bezit nemen. Het kan langer duren om de definitieve eigendomsakte (Tapu) te ontvangen.

Uw Britse testament is legaal in Turkije, dus als u eenmaal uw Turkse eigendom heeft voltooid, moet u uw eigen testament bijwerken als u de Britse nationaliteit heeft. Sommige mensen besluiten echter ook om in Turkije een testament op te maken voor extra gemoedsrust, waarbij uw advocaat u kan helpen.

 

Off-plan kopen in Turkije lijkt sterk op het VK of een ander Europees land. De vastgoedcrash in Spanje en het overaanbod van onroerend goed hebben ervoor gezorgd dat kopers zich zorgen maakten over de vraag of het onroerend goed zal worden voltooid. Bij Turkey Homes werken we alleen samen met vertrouwde bouwers met een langdurige reputatie om volledige gemoedsrust voor onze kopers te garanderen.

Als u uw Turkse eigendom binnen de eerste vijf jaar verkoopt, is er een aflopende vermogenswinstbelasting van 15% verschuldigd over elke winst. Na deze tijd is het kapitaalwinst gratis. Eventuele belasting die aan de Turkse regering wordt betaald, zal in het VK worden verrekend als gevolg van de overeenkomst inzake wederzijdse belastingheffing tussen Turkije en het VK.

U kunt uw huisdieren meenemen naar Turkije mits u de juiste verzekering en een huisdierenpaspoort heeft. U kunt ook uw auto meenemen, hoewel dit een dure procedure is.

Eigenaren van onroerend goed krijgen in Turkije een automatisch, hernieuwbaar visum voor een jaar en uiteindelijk een permanente verblijfsvergunning na vijf jaar.

Als u geen eigenaar van een onroerend goed bent, kunt u maximaal drie maanden in Turkije verblijven met een meervoudig toeristenvisum, dat u online moet aanvragen voordat u op reis gaat. Als u van plan bent langer te blijven of een telefoon wilt aansluiten of een auto wilt kopen, moet u binnen een maand na binnenkomst in het land een verblijfsvergunning aanvragen. Deze kan worden afgegeven voor een periode van één tot vijf jaar.

Herunterladen Turkey Homes Mobile Anmeldung/ Bewerbung per Smartphone