Währung / Sprache

whatsapp

Verblijfsvergunningen

Verblijfsvergunningen

Houd je van Turkije en wil je er jouw huis van maken? Dan moet u een verblijfsvergunning aanvragen. Dit zijn de beste tips en gids van Turkey Homes voor de aanvraagprocedure voor een verblijfsvergunning, en onze lokale kantoren in Turkije kunnen u helpen bij het aanvraagproces.

Turkse verblijfsvergunning

Welke vergunning?

Verblijfsvergunning voor lange termijn is geschikt voor iedereen die acht aaneengesloten jaren een Turkse verblijfsvergunning heeft met niet meer dan 120 dagen in een periode van 12 maanden in het buitenland. < / span>

Kortetermijnvergunningen duren maximaal twee jaar en de paspoorten moeten geldig zijn voor de duur van de aangevraagde vergunning plus 60 dagen. (120 dagen uit Turkije per 12 maanden is de uitspraak afgeschaft)

Gezinsverblijfsvergunning is beschikbaar voor een periode van maximaal drie jaar en er is geen limiet aan het aantal kinderen (jonger dan 18) dat in een gezinswoning mag worden opgenomen vergunning, en alle paspoorten moeten geldig zijn voor de duur van de aangevraagde vergunning plus 60 dagen. (180 dagen uit Turkije in een 12 maanden regeling afgeschaft)

Een verblijfsvergunning voor studenten is beschikbaar voor maximaal 12 maanden en wordt alleen afgegeven met een toestemmingsbrief van een ouder of wettelijke voogd.

Residency Permit Card

Kan ik het uitbreiden?

Bezoek eerst de website https: //e-ikamet.goc. gov.tr ​​ om erachter te komen wat voor soort extensie op u van toepassing is.

U kunt de optie Application for Extension gebruiken en gewoon de vereiste aanvraagformulieren plaatsen of uw plaatselijke Ikamet-kantoor bezoeken als u dat in uw regio heeft.

Welke documenten heb ik nodig?

Een bestaand, geldig toeristenvisum of verblijfsvergunning / vergunning.

Uw paspoort geldig voor de duur van de aangevraagde vergunning plus 60 dagen gedurende de genoemde duur, met fotokopieën in kleur van de laatste inreisvisumpagina en de belangrijkste paspoortgegevens pagina.

Minstens 6 (het beste om meer te krijgen) pasfoto`s in kleur volgens biometrische afmetingen.

Verplichte ziektekostenverzekering, voor elke aanvrager jonger dan 65 jaar.

Bewijs van adres in Turkije, verkrijgbaar bij het Nufus-kantoor van uw lokale overheid.

Als u een gezinsvergunning aanvraagt, heeft u een huwelijksvergunning of document nodig, iets waaruit blijkt dat er voldoende en duurzame middelen zijn voor de duur van de aangevraagde vergunning en een geldige ziektekostenverzekering voor alle gezinsleden onder de 65 jaar.

Wat is het proces?

Bezoek de E-Ikamet-website https: // e-ikamet. goc.gov.tr/ en vul het online aanmeldingsformulier in.

Kies eerst het tabblad Aanvraag voor extensie als u een bestaande vergunning verlengt of de Eerste aanvraag voor alle andere gevallen.

Maak een afspraak met het dichtstbijzijnde DGMM-kantoor en kies het type vergunning dat u nodig heeft.

De rood gemarkeerde velden moeten worden ingevuld, maar de zwarte velden zullen ook helpen de aanvraag te versnellen.

Na het voltooien van het proces, krijgt u een scherm te zien dat uw aanvraag bevestigt en krijgt u een referentienummer van de aanvraag dat veilig moet worden bewaard.

Klik op de link Verblijfsvergunning aanvraagdocument en print het uit om mee te nemen naar uw afspraak op het DGMM-kantoor.

De aanvraagkosten kunnen worden betaald bij de GOC / DGMM-kantoren of bij een filiaal van HALKBANK of uw lokale belastingkantoor (Vergi Dairesi). U hebt uw belastingnummer nodig en het belastingreferentienummer: 9069 wanneer u betaalt om ervoor te zorgen dat uw betaling wordt geaccepteerd en geregistreerd op een Ikamet-kaart (of Ikamet-belasting).

Residency Permit Wallet

Toptips

Britse nationaliteit wordt vermeld onder Verenigd Koninkrijk.

Granting Country is uw thuisland.

Granting Authority is de naam van de afdeling van uw regering die paspoorten uitgeeft. Bijv. HM Passport Office UK.

De foto die u uploadt, moet een standaard pasfoto zijn en voldoen aan het biometrische profiel.

Druk de pagina af die uw aanvraag bevestigt.

Houd er rekening mee dat dit slechts een richtlijn is, ga voor het nieuwste aanvraagproces en actuele informatie naar https://e-ikamet.goc.gov.tr/

Herunterladen Turkey Homes Mobile Anmeldung/ Bewerbung per Smartphone