Währung / Sprache

whatsapp

Uw Budget

Financiën, Turkse hypotheken en wisselkantoor

Voordat u onroerend goed gaat bekijken, moet u weten wat uw budget is. Sommige mensen vinden eerst hun ideale droomhuis en gaan daarna op zoek naar manieren om de aankoop te financieren. Dit leidt er echter meestal toe dat de koper zichzelf vele jaren financieel overbelast, of teleurstelling wanneer ze beseffen dat de prachtige villa met overloopzwembad en uitzicht op zee gewoon buiten hun bereik ligt.

Maak om te beginnen een lijst van alle financieringsbronnen. Merk ook op of het geld direct beschikbaar is of wanneer u het waarschijnlijk zult ontvangen. De meeste buitenlanders die onroerend goed in Turkije kopen, gebruiken een of meer van de drie bronnen: sparen, erven of opnieuw verhypothekeren op hun Britse eigendom. Het is belangrijk om te weten wanneer het geld direct beschikbaar is, omdat huizenverkopen in Turkije over het algemeen vrij snel plaatsvinden en het hele proces kan worden voltooid van slechts 6 weken tot 3 maanden.

Over Turkse hypotheken voor buitenlanders

In 2007 begonnen Turkse banken hypotheken aan buitenlanders aan te bieden. Uiteraard variëren de voorwaarden van bank tot bank, maar over het algemeen wordt 50 tot 65% van de aankoop gefinancierd, waardoor de koper de financiering voor de rest van de overname moet aantrekken. Neem contact met ons op als u een lijst wilt ontvangen van banken die hypotheken aanbieden aan buitenlanders, maar op dit moment is het de moeite waard erop te wijzen dat de terugbetalingspercentages doorgaans hoger zijn dan die voor Turkse staatsburgers.

Over valutawissel

Hoewel u uw budget opmaakt in de valuta van uw thuisland, moet u er rekening mee houden dat de waarde van het onroerend goed is gekoppeld aan de Huisindex van de Turkse lira. Mocht u ervoor kiezen om uw eigendom later te verkopen, dan wordt de waarde ervan bepaald in Turkse lira. Gedurende vele jaren kunnen valutakoersen in beide richtingen fluctueren, dus het is de moeite waard om er nu een gewoonte van te maken om naar de wisselkoers te kijken, zodat u zich bewust bent van hoe uw vastgoedinvestering presteert.

De wisselkoers op het moment van overhandiging van het geld is ook significant. Aangezien met de aankoop van onroerend goed duizenden ponden gemoeid zijn, kan een klein verschil in de wisselkoers natuurlijk veel geld opleveren of verliezen. Moneycorp is een internationale betalingsspecialist die u kan helpen geld te besparen geld, door u het beste tarief te geven en te besparen op hoge transactiekosten die doorgaans door banken worden toegepast.

Een ander belangrijk aspect van uw budgettering zijn de kosten van het kopen van het onroerend goed, en dat bespreken we hierna.

Je kunt hieronder ook al onze gerelateerde artikelen lezen.

1 : Financiën, Turkse hypotheken en wisselkantoor

2 : Kosten van het kopen van onroerend goed in Turkije

3 : Beste plaatsen om onroerend goed te kopen in Turkije

4 : Advies over het kiezen van uw eigendom en onze verantwoordelijkheden

5 : Proces om onroerend goed te kopen in Turkije

6 : Jaarlijkse lopende kosten

7 : Verhuizen naar Turkije, kosten van levensonderhoud en verblijf

8 : Uw Turkse woning verhuren

9 : Erfwetten en testamenten

Herunterladen Turkey Homes Mobile Anmeldung/ Bewerbung per Smartphone