Währung / Sprache

whatsapp

Jaarlijkse lopende kosten voor een woning in Turkije

De jaarlijkse exploitatiekosten van onroerend goed in Turkije zijn relatief lager dan in westerse landen. Dit verklaart waarom het een populaire keuze is voor expats. De onderstaande bedragen zijn slechts bij benadering en zullen enigszins verschillen afhankelijk van het type woning en waar het zich bevindt. Iemand die de woning alleen als vakantiehuis gebruikt, zal uiteraard lagere kosten maken. Alle prijzen zijn in Turkse lira, maar gebruik Google of XE.com om naar euros, ponden of USD om te rekenen.

Maandelijkse energierekeningen

Elektriciteit : voor een appartement met twee slaapkamers variëren de maandelijkse elektriciteitsrekeningen van 80 tot 200 lira per maand. De belangrijkste factor die bijdraagt ​​aan hoge elektriciteitsrekeningen zijn airconditioningunits die veel stroom verbruiken. Om deze reden verlagen sommige mensen hun elektriciteitsrekening door staande ventilatoren of plafondventilatoren te installeren.

Gas : in het algemeen wordt gas in Turkije alleen gebruikt voor de oven. Het wordt niet via leidingen aangesloten, maar wordt verkocht in grote flessen waarvan de huidige prijs ongeveer 70 lira is. Afhankelijk van hoeveel u uw oven gebruikt, gaat een gasfles gemiddeld 6 tot 9 maanden mee.

Water : langzaamaan worden de ouderwetse watermeters uitgefaseerd en vervangen door pay-as-you-go-meters. De kosten variëren van gemiddeld ongeveer 1 Turkse lira per kubieke meter. Een groot gezin zou ongeveer 30 lira per maand voor water moeten rekenen.

Internet : om het hele jaar door permanent te wonen, kost internet ongeveer 50 lira per maand. Als u uw eigendom alleen als vakantiehuis gebruikt, kunt u dongles huren bij bedrijven die ze bij u thuis bezorgen.

Jaarlijkse kosten voor een woning in Turkije

Gemeentebelasting : de kosten voor uw gemeentebelasting zijn afhankelijk van het aantal mensen op de tapu (eigendomsakte) en de prijs van uw eigendom. Een gemiddeld appartement met 2 slaapkamers kan in Didim ongeveer 150 lira per jaar betalen, maar op andere plaatsen hoger.

Afvalbelasting : dit is een eenmalige jaarlijkse belasting die wordt geïnd met de gemeentebelasting en bedraagt ​​in Didim ongeveer 80 lira per jaar.

DASK-verzekering : deze aardbevingsverzekering is wettelijk verplicht. De kosten variëren tussen bedrijven die de vierkante meter van uw appartement gebruiken om het te berekenen. Een appartement van 70 vierkante meter kost ongeveer 250 lira per jaar. Het is duidelijk dat de kosten stijgen als u upgradet naar inboedel- en brandverzekering.

Servicekosten : als u een appartement in een complex koopt, zijn maandelijkse onderhoudskosten vereist. Deze vergoeding gaat naar kosten zoals gemeenschappelijke elektriciteit, water, zwembadonderhoud en eventuele andere gemeenschappelijke voorzieningen zoals overeengekomen door het officiële beheerscomité. Ze variëren van complex tot complex van 300 tot 2000 lira per jaar.

Extra kosten

* Een villa met zwembad heeft nog steeds onderhoud nodig, dus u kunt leren om het zwembad zelf te onderhouden of een bedrijf in dienst te nemen voor ongeveer 500 lira . Over het algemeen houden villaeigenaren hun zwembaden alleen open van mei tot oktober als ze er het hele jaar door wonen.

* Als u het appartement als vakantiehuis gebruikt, wilt u misschien een beheermaatschappij inschakelen om controles uit te voeren, rekeningen af ​​te handelen of op te schonen het appartement voordat u aankomt. We bieden al deze diensten aan kopers en kunnen beschikbare pakketten bespreken.

* Als je ervoor kiest om het hele jaar door in Turkije te wonen, houd dan ook rekening met de kosten van verblijfsvergunning en ziektekostenverzekering. We bespreken dit in ons volgende artikel hier of u kunt de hele reeks artikelen over het kopen van onroerend goed in Turkije hier bekijken.

1 : Financiën, Turkse hypotheken en wisselkantoor

2 : Kosten van het kopen van onroerend goed in Turkije

3 : Beste plaatsen om onroerend goed te kopen in Turkije

4 : Advies over het kiezen van jouw eigendom en onze verantwoordelijkheden < / span>

5 : Proces om onroerend goed te kopen in Turkije

6 : Jaarlijkse lopende kosten

7 : Verhuizen naar Turkije, kosten van levensonderhoud en verblijf

8 : Uw Turkse woning verhuren

9 : Overervingswetten en testamenten

Herunterladen Turkey Homes Mobile Anmeldung/ Bewerbung per Smartphone