Währung / Sprache

whatsapp

Verhuizen naar Turkije en residentie

U heeft dus uw eigendom gekocht en bent klaar om de sprong te wagen om in een ander land te gaan wonen. Goed gedaan en het goede nieuws is dat verhuizen hier relatief soepel verloopt, zolang u van tevoren plant en onderzoek doet.

Voordat je vertrekt

Zorg er eerst voor dat uw juridische en financiële zaken in uw eigen land op orde zijn. Dit houdt ook in dat u uw bank vertelt dat u naar Turkije komt, zodat ze uw kaarten uit veiligheidsoverwegingen niet bevriezen. Als u van een pensioen leeft, kunt u dit overmaken op uw bankrekening in Turkije. Als u nog steeds een woning in uw eigen land heeft, is het de moeite waard om een ​​goede vriend te vragen om het in de gaten te houden, en alle rekeningen kunnen online worden betaald.

Anders hoef je alleen nog maar je koffers in te pakken. Sommige mensen willen hun meubels van het VK naar Turkije brengen, maar dit is een kostbare aangelegenheid en het kan zijn dat uw meubels maandenlang bij de douane blijven steken. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om al uw meubels hier te kopen.

De taal leren

Veel mensen hebben goede bedoelingen om Turks te leren en daarna slaan ze zichzelf in elkaar omdat ze niet zo geavanceerd zijn als ze hadden gehoopt. De waarheid is dat in veel van de expat-resorts de lokale bevolking Engels spreekt en je kunt rondkomen zonder de taal te kennen. Dat gezegd hebbende, helpt het proberen om één woord per dag te leren je om te communiceren en vrienden te maken met niet-Engels sprekende buren en vrienden.

Gezondheid h verzekering en residentie

Met een toeristenvisum mag u slechts 90 van de 180 dagen in het land verblijven. Als u langer wilt blijven, moet u een verblijfsvergunning aanvragen . Met deze officiële overheidswebsite kunt u het hele proces online voltooien. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie geeft het systeem aan welke documenten u moet overleggen en hoeveel u betaalt. U moet ook een ziektekostenverzekering hebben of u aanmelden voor de SGK-regeling van de overheid. Het proces lijkt in eerste instantie misschien ontmoedigend, maar bepaalde bedrijven kunnen helpen met sollicitaties, of personeel in ons Istanbul, en Fethiye-kantoren kunnen verder advies geven.

Uw auto meenemen naar Turkije en rijden

Buitenlandse auto`s kunnen 6 maanden per keer in Turkije verblijven. Daarna moeten ze voor nog eens zes maanden het land uit. Vanwege het gedoe kopen expats het liefst goedkope auto`s hier in Turkije. Evenzo kunt u tot 6 maanden met een buitenlands rijbewijs rijden voordat u een Turks rijbewijs moet aanvragen waarvoor u onderwijscertificaten moet tonen. Deze regels en dit systeem zijn begin 2016 ingevoerd en autoriteiten en expats proberen het systeem nog steeds te gebruiken. De meeste expats maken echter gewoon gebruik van het openbaar vervoer, aangezien dit goedkoop en frequent is.

Verder lezen : bekijk al onze artikelen over het kopen van onroerend goed en wonen in Turkije.

1 : Financiën, Turkse hypotheken en wisselkantoor

2 : Kosten van het kopen van onroerend goed in Turkije

3 : Beste plaatsen om onroerend goed te kopen in Turkije

4 : Advies over het kiezen van uw eigendom en onze verantwoordelijkheden

5 : Proces om onroerend goed te kopen in Turkije

6 : Jaarlijkse lopende kosten

7 : Verhuizen naar Turkije, kosten van levensonderhoud en verblijf

8 : Uw Turkse woning verhuren

9 : Overervingswetten en testamenten

Herunterladen Turkey Homes Mobile Anmeldung/ Bewerbung per Smartphone