Währung / Sprache

whatsapp

Beste plaatsen om onroerend goed te kopen in Turkije

Als u Turkije al op vakantie heeft bezocht, weet u wellicht waar u onroerend goed wilt kopen. Als je dat niet hebt gedaan, is het goede nieuws dat veel districten indrukwekkende portfolio`s met appartementen en villa`s hebben waaruit je kunt kiezen. Een aspect waar u zich echter bewust van moet zijn, zijn de prijsschommelingen van regio tot regio. Een gloednieuw appartement met 2 slaapkamers in Kalkan begint bijvoorbeeld bij ongeveer € 90.000 pond, terwijl een gloednieuw appartement met 2 slaapkamers in het Egeïsche resort Fethiye de helft van die prijs kost.

Bepaalde gebieden in Turkije zijn ook populaire bestemmingen geworden voor buitenlandse kopers, voornamelijk vanwege de uitstekende infrastructuur, gemakkelijke toegang tot luchthavens en westerse opvattingen. De meeste van deze gebieden zijn geconcentreerd in Istanbul en langs de Egeïsche en westkust. Laten we ze verder in detail bekijken.

Beste plaatsen om onroerend goed te kopen in Turkije

Istanbul : Istanbul is als zakelijk, financieel en toeristisch centrum natuurlijk de grootste stad in Turkije en een populaire bestemming voor werkende expats. De voordelen van het leven in zo`n grote stad zijn natuurlijk een bruisend winkel-, nachtleven, kunst- en cultuurscène. Met twee luchthavens en een binnenkort te voltooien luchthaven, zijn er regelmatig vluchten van en naar Istanbul. Lees hier onze Istanbul Area Guide .

Bodrum : deze kosmopolitische bestemming is favoriet bij verwesterde Turken en buitenlanders van alle nationaliteiten. Het schiereiland bestaat uit kleinere resorts waarvan sommige, zoals Yalikavak en Turgutreis, populaire expat-havens zijn geworden. Het schiereiland wordt bediend door een eigen luchthaven, en een deel van zijn populariteit kan worden toegeschreven aan het grote aantal budgetten en luxe appartementen en villa`s. Lees hier onze Bodrum-gebiedsgids .

Didim : dit kleine stadje heeft vooral de aandacht getrokken van Britse vakantiegangers en expats. De ontwikkeling en infrastructuur lopen enorm achter bij die van plaatsen als Bodrum, maar dit wordt weerspiegeld in de lage vastgoedprijzen. Een andere reden waarom de prijzen laag zijn in vergelijking met andere resorts, is dat er nog steeds veel kavels beschikbaar zijn om te bouwen en dat eigendommen in overvloed zijn. Lees hier onze Didim-gids .

Fethiye : Dit schiereiland heeft de afgelopen jaren dramatische ontwikkelingen doorgemaakt, aangezien zijn reputatie aan de Turkse Rivièra enorm is toegenomen. Het stadscentrum, dat bestaat uit de kleinere vakantieoorden Calis, Hisaronu, Ovacik en Oludeniz, is een bruisende wijk met een indrukwekkend winkel- en lifestyle-entertainmentgevoel. Het district Uzumlu heeft ook een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt met behoud van zijn traditionele dorpse charme. Fethiye is vooral bekend vanwege de kenmerkende Blue Lagoon. Lees hier onze Fethiye-gids .

Kalkan : onroerendgoedprijzen zijn over het algemeen hoger in dit prestigieuze resort omdat ze allemaal uitzicht op zee hebben en er niet veel land beschikbaar is voor bouwen op. Hoewel er appartementen worden verkocht in Kalkan, is de algemene trend villa`s met een luxe thema, moderne meubels, accessoires en gadgets. Lees meer over Kalkan .

Antalya : Als de op een na meest bezochte toeristenbestemming in Turkije heeft Antalya alle voorzieningen en een indrukwekkende luchthaven. De regio valt uiteen in kleinere vakantieoorden met elk hun eigen kenmerken. Side is een historisch centrum, terwijl Belek de golfhoofdstad van Turkije is. Naast het stadscentrum is Alanya een ander populair resort voor buitenlandse kopers van onroerend goed, een gebied dat verschillende nationaliteiten aantrekt. Lees hier meer over Antalya .

Dalyan : Een deel van de aantrekkingskracht van deze regio is de ongerepte schoonheid van Moeder Natuur. Dalyan is beroemd om zijn Lycische rotsgraven en modderbaden. Het wordt bediend door een eigen luchthaven en de langlaufbussen rijden er rechtstreeks doorheen. Kopers van onroerend goed hebben de neiging om zich te concentreren op het Akkaya-gebied dat in de buurt van een meer ligt en buitengewoon schilderachtig is. Meer informatie .

Verder lezen : dit artikel maakt deel uit van een serie over het kopen van Turks onroerend goed. Onze andere berichten geven gedetailleerde informatie en advies over kosten, een woning kiezen, in Turkije wonen en nog veel meer. Je vindt ze allemaal hieronder.

1 : Financiën, Turkse hypotheken en wisselkantoor

2 : Kosten van het kopen van onroerend goed in Turkije

3 : Beste plaatsen om onroerend goed te kopen in Turkije

4 : Advies over het kiezen van uw eigendom en onze verantwoordelijkheden

5 : Proces om onroerend goed te kopen in Turkije

6 : Jaarlijkse lopende kosten

7 : Verhuizen naar Turkije, kosten van levensonderhoud en verblijf

8 : Uw Turkse woning verhuren

9 : Overervingswetten en testamenten

Herunterladen Turkey Homes Mobile Anmeldung/ Bewerbung per Smartphone